23 Ocak 2008 Çarşamba

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 11

EVSAHİPLİĞİNİ http://hobievigardenya70.blogspot.com/ ARKADAŞIMIZIN YAPTIĞI ETKİNLİĞE KIZIMIN ÇOK SEVDİĞİ BİR BÖREKLE KATILIYORUM. ARKADAŞIMIZA KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.



TEPSİ BÖREĞİ


MALZEMELER
HAMUR İÇİN
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Açmak için 1 su bardağı nişasta
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı sıvı yağ

BÖREK HARCI İÇİN
Börek harcını zevkimize göre hazırlayabiliriz.

Kıymalı, peynirli, ıspanaklı olabilir.

YAPILIŞI
1 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ, 1 yumurta ve tuz karıştırılır. Elenmiş un ve kapartma tuzu ilave edilerek orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. 24 parçaya ayrılır.
Hamur parçaları nişasta ile 10-12 cm çapında açılıp araları tekrar nişastalanır ve 12 adedi üst üste konarak iki grup yapılır.
Hamur grupları tepsinin büyüklüğünde açılıp, birinci parça yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
Üzerine hazırladığımız harç konduktan sonra diğer parça üzerine kapatılır ve hafifçe bastırılır.
Börek istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine 1 su bardağı az kızdırılmış sıvı yağ kaşık kaşık dökülür.
Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: